Cine este Dragoș-Iulian Iordănescu?

Cine este Dragoș-Iulian Iordănescu?

O întrebare care la prima vedere pare simplă, însă în străfundul ei este destul de complexă și greu de exprimat în cuvinte. Îmi este dificil să răspund pentru că fiecare dintre noi are o viziune proprie asupra lui însuși. Cineva care și-a dedicat o mare parte din viața sa pilotajului de avioane, va spune că este pilot, altul va spune că este profesor, altul tâmplar ș.a.m.d. Totuși, cred că este total insuficient să ne descriem doar printr-o profesie. Consider că suntem ființe complete, complexe care ne înăbușim în mod inconștient, dar voluntar, o întreagă listă de calități. De aceea, atunci când descoperi măcar un dram din tine, îți va veni foarte greu să mai susții că esti un simplu inginer, muzician sau informatician.

De mic copil am fost foarte atras de armonia și echilibrul naturii, chiar dacă nu am știut cum să o valorific cu adevărat. Eram ferm convins că răspunsul tuturor întrebărilor mele le voi găsi în ea, în natură. Realizam cum omul imită de fapt natura în toate creațile sale, fără să fie tot timpul conștient de acest lucru. Am înțeles că acest principiu universal, al asocierii, poate aduce comori nebănuite celor care observă. De aici a mai fost puțin până s-a renăscut în mine înclinația către remediile naturale, către analiza subconștientului, simbologia onirică și reîntoarcerea în natură.

De mulți ani mi-am dedicat timpul liber exclusiv studiului naturii și al omului, muncilor naturale, înțelegerii plantelor, insectelor și animalelor ș.a. Încă după toți acesti ani mă declar un modest novice, deoarece am realizat că lumea e plină de mistere, dar care se relevă exact la timpul și în locul potrivit.

Atestare legală

Începând cu anul 2015 am hotărât să-mi împărtășesc în mod public toate cunoștințele mele pe blogul www.sanatatefaradoctor.ro și tot în acest an am reușit să ofer primele tratamente exclusiv naturiste, completate de regimuri alimentare adecvate. Sunt pasionat de tratarea afecțiunile complexe precum cancerul, diabetul, bolile autoimune etc. Din păcate, tot în această perioadă m-am lovit și de obstacolul credibilității persoanelor care-mi urmau indicațiile. Astfel am hotărât să-mi schimb cariera de ofițer inginer în aviația militară și să urmez cursuri de calificări, atestate oficial de Ministerul Muncii. În urma lor am obținut calificarea de Tehnician nutriționist și Terapeut în terapii complementare având competențe legale în următoarele:

  • Consultanță de specialitate persoanelor cu probleme de greutate sau de nutriție.
  • Scăderea sau creșterea greutății corporale echilibrat și fiziologic prin diete personalizate în funcție de vârstă, înălțimea, greutatea actuală, posibilele afecțiuni, activitatea fizică și intelectuală.
  • Consiliere nutrițională pentru îmbunătățirea calității vieții, schimbarea stilului de viață.
  • Recomandări de suplimente naturiste, inclusiv ceaiuri din plante medicinale.
  • Diferențierea între alimentele sănătoase și cele ce trebuie evitate.
  • Diete adecvate în afecțiunile cardiovasculare, hepatice, renale, intestinale, diabet, cancer, boli autoimune etc.
  • Sfaturi pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare.
  • Sprijin și motivare în scopul obținerii greutății dorite.
  • Urmărirea pe termen lung a statusului nutrițional în vederea atingerii obiectivului dorit.
  • Diete pentru colectivități, hoteluri, spitale.
  • Diete personalizate – Suplimentarea nutrițională a sportivilor.
  • Alimentația femeilor gravide, copiilor și bătrânilor.

În plus, ofer completări extraordinare la tehnicile curente de diagnosticare, cum ar fi iridoscopia - analiza irisuluiinterpretarea viselor simbolice și repetitiveinterpretarea modificărilor fiziologice ale diferitor componente ale corpului ș.a. De asemenea vă pot recomanda exerciții corecte de respirație, tehnici de introspecție, de autoanaliză și modelare a psihicului etc. Sunt membru activ al Ordinului Practicienilor de Medicină complementară și alternativă.

Viziunea mea asupra lumii

Sincer, consider că toți avem șansa să facem ceva bun cu viața noastră, să ne iubim și apoi să reușim să iubim pe restul. Tot ce ne ține pe loc este rutina și confortul care ne amăgesc că ne este bine așa cum suntem. Nu trebuie să facem nimic ieșit din comun, ci doar să observăm, să fim echilibrați, să știm ce avem prea mult și ce ne lipsește. Gândiți-vă, cum v-ați simți dacă ați avea control total asupra vieții voastre, din orice punct de vedere, de la cel mai mic detaliu până la cel mai grosier lucru? Vă spun că asta este viața, nu ceea ce vedem acum, fantasme.

La sfârșit, vreau să adaug, că oricât ne-am strădui, nu vom putea schimba lumea axându-ne pe acest ideal. Însă, avem avantajul că pe noi înșine ne putem schimba, iar atunci se va modifica radical și viziunea noastră asupra a tot ceea ce ne înconjoară și în final și lumea se va schimba.

Cu drag și recunoștință, Dragoș-Iulian Iordănescu