Diagnoză

Generalități

După părerea mea, este absolut imposibil să întocmești un meniu sau, cu atât mai mult, un tratament, fără o diagnosticare amănunțită a afecțiunilor de care suferă persoana în cauză. Observ uimit cum majoritatea nutriționiștilor dar și a doctorilor oferă regimuri și meniuri fără o cunoaștere în detaliu a patologiei pacienților. Nu este suficient să ținem cont doar că respectivul suferă de diabet, hipertensiune sau hepatită. Este de necontestat faptul că și aceste maladii au luat naștere pe seama unor cauze cumulate, complexe.

Noi, încercăm să identificăm toate aceste cauze care au stat la baza dezechilibrului inițial și să oferim un regim natural adecvat, însă fără un procedeu eficient de diagnosticare toate acestea sunt în zadar. Medicina convențională oferă o serie destul de amplă de procedee, aparate sofisticate și analize chimice extraordinare, însă, din păcate, toate acestea sunt scumpe, necesită un timp îndelungat și de cele mai multe ori nu ne sunt disponibile în locurile unde trăim. Un alt minus al lor este că ele oferă informații despre efectele unei cauze și mai puțin despre cauza în sine. Spre exemplu, ca să fiu mai ușor de înțeles, în urma unei analize serice aflăm că nivelul colesterolului în sânge este crescut, însă nu identificăm deloc motivul pentru care este crescut. Așadar, inclusiv în urma acestor analize diagnosticianul trebuie să-și folosească experiența și cunoștințele pentru a presupune o posibilă cauză.

Tehnici de diagnosticare

În urma analizării acestei situații, noi am adoptat o tehnică diferită de diagnosticare. Mai întâi încercăm să izolăm afecțiunea prin diferite tehnici clasice de observare cum ar fi: culoarea și trăsăturile fiziologice ale pielii, limbii, ochilor, dinților; un chestionar complex despre calitatea vieții pacientului; simbologia onirică (analiza viselor frecvente), puls, condiție psihologică etc. În urma unei concluzii izolate, vom pătrunde și mai adânc în cauzele bolii. Pentru aceasta utilizăm o metodă precisă de identificare a organelor slăbite: iridoscopia.

Iridoscopia

Iridoscopia este o metodă foarte veche de diagnoză, dezvoltată armonios în China antică și preluată mai târziu de europeni. Ea se bazează pe interpretarea modificărilor țesutului irisului. Acest țesut prezintă un sistem deosebit de complex de terminații nervoase ale tuturor organelor copului. În plus, el oferă informații deosebite despre condiția psihologică a pacientului. Putem observa aici predispozițiile genetice, istoricul afecțiunilor și cel mai important pentru noi, maladiile curente sau în curs de dezvoltare. Trebuie reținut faptul că procedeul în sine NU este unul platonic, ci este unul exact, pur știițific.

O analiză iridoscopică completă presupune fotografierea irisului cu o cameră foto specială și ulterior interprearea imaginii de către specialist. Interpretarea este o muncă migăloasă care necesită, de regulă, aproximativ o oră. La final, se va întocmi o listă cu suferințele pacientului, cât și cu alte informații importante.

Mai jos puteți observa câteva fotografii ale irisului: