Tratamente naturiste

Medicina convențională

Medicina alopată, convențională, are meritele ei pe care nu le putem ignora. În cazul unor tratamente de scurtă durată, unde sunt necesare medicamente puternice, de impact, care să amelioreze simptomele cum ar fi durerea, inflamația, hemoragia, obstrucția ș.a., medicina convențională este necesară și binevenită. Cu toate acestea, ea are limitele ei, iar atunci când se suferă de afecțiuni cronice, învechite, care sunt construite dintr-o multitudine de factori, este greu să mai tratăm prin medicamente concentrate, chimice. În aceste situații vom agrava și mai mult cauzele, iar vindecare nu va surveni niciodată. Din păcate, bolile complicate, precum cele cardiovasculare, cancerele, diabetul, hepatitele, bolile autoimune sunt din ce in ce mai comune. Este urgent să înțelegem eficiența tratamentelor naturiste și a stilului de viață sănătos. Doar prin aceste metode vom reuși să ne recăpătăm sănătatea și independeța față de tratamentul medicamentos zilnic.

Tehnică de diagnoză

Analizând experiențele mele dar și a celorlați terepeuți în terapii complementare, am realizat o schemă de tratament destul de interesantă. Îi spun interesantă deoarece este foarte simplă ca principiu și este inspirată din stilului de viață pe care îl aveau, pe vremuri, bătrânii chibzuiți.

În primul rând vom încerca tot timpul să identificăm cauza suferinței, de aceea am în mână o serie de tehnici psihice și fizice. De multe ori am constatat că multe cauze se ascund în psihicul bolnavului, alteori câteva simtome simple m-au condus către cauze complicate etc. Fiecare persoană este diferită și trebuie tratată diferit.

Iridoscopie

În al doilea rând ne vom întări convingerile și vom afla de asemenea lucruri neștiute prin iridoscopie. Această tehnică de diagnoză poate evalua trecutul, prezentul și viitorul afecțiunilor. Este o tehnică deosebit de precisă și complexă.

În continuare pacientul va furniza diferite informații, atât verbal cât și sub formă de chestionare. Aceste lucruri sunt de ajutor pentru a se putea evalua stilul de viață actual, cu bune și cu rele.

După toate acestea, înainte de a oferi un tratament propriu zis voi cere un set de analize convenționale, în funcție de afecțiunile pacientului și a tuturor concluziilor formulate până la acest capitol.

Tratamentul 

De regulă constă într-o cură de epurare, consum peste 70% de alimente neprocesate, inclusiv termic, ceaiuri, decocții, tincturi medicinale realizate de către mine, din plante rare culese din flora spontană, tehnici simple de respirație pentru a grăbi vindecarea și a revitaliza organismul, tehnici de relaxare, de reparare a somnului etc.

Mai jos, puteți găsi o listă de afecțiuni de care ne putem ocupa, însă prefer ca fiecare persoană în parte să fie supusă unui diagnostic amănunțit. Spre exemplu, un diabetic nu este la fel ca alt diabetic, cauzele pot să difere, așa că avem două boli diferite. După ce o să mă cunoașteți vă pot aduce mai multe lămuriri.

Afecțiuni cu potețial mare de vindecare sau ameliorare:

 • anemii
 • acnee
 • reumatism
 • osteoporoză
 • diferite cancere
 • diabet
 • diferite boli autoimune
 • hepatite
 • diferite boli ale sistemului digestiv (gastrite, ulcere gastrice, malabsorbție, constipație etc.)
 • diferite eczeme ale pielii
 • psoriazis
 • diferite tulburări psihice (stres, insmonie, oboseală cronică etc.)
 • impotență sexuală și sterilitate
 • diferite vicii (fumat, alcool etc.)

Pentru a vă programa o consultație dați click pe butonul de mai jos.