Cine este
Dragoș Iordănescu

Terapeut în terapii complementare
Tehnician nutriționist
Fitness nutrition diet specialist

Trăiri din copilărie

De mic copil am fost foarte atras de armonia și echilibrul naturii, chiar dacă nu am știut cum să le valorific cu adevărat. Eram ferm convins că răspunsul tuturor întrebărilor mele le voi găsi în ea, în natură. Realizam cum omul imită de fapt natura în toate creațile sale, fără să fie tot timpul conștient de acest lucru. Am înțeles că acest principiu universal, al asocierii, poate aduce comori nebănuite celor care observă. De aici a mai fost puțin până s-a născut în mine înclinația către remediile naturale, către analiza subconștientului, simbologia onirică și reîntoarcerea în natură.

Voință, curaj și răbdare

De mulți ani mi-am dedicat timpul liber exclusiv studiului naturii și al omului, muncilor naturale, înțelegerii armoniei și a echilibrului. Încă după toți acesti ani mă declar un modest novice, deoarece am realizat că lumea e plină de mistere, dar care se relevă exact la timpul și în locul potrivit. Consider că suntem ființe complete, complexe, care ne înăbușim în mod inconștient, o întreagă listă de calități. De aceea, atunci când descoperi măcar un dram din tine, reușești să muți și munții din loc.

Atestare legală

Începând cu anul 2015 am hotărât să-mi împărtășesc în mod public unele din gândurile mele pe blogul www.sanatatefaradoctor.ro și tot în acest an am reușit să ofer primele tratamente exclusiv naturiste, completate de regimuri alimentare adecvate. Sunt pasionat de tratarea afecțiunilor omului prin metode științifice, verificate, dar alternative medicinei clasice. După o perioadă scurtă de indecizie, am hotărât să-mi schimb cariera de ofițer inginer în aviația militară și să urmez cursuri de calificări, atestate oficial de Ministerul Muncii. În urma lor am obținut calificarea de Tehnician nutriționist și Terapeut în terapii complementare.

Competențe legale

 • Consultanță de specialitate persoanelor cu probleme de greutate sau de nutriție.
 • Scăderea sau creșterea greutății corporale echilibrat și fiziologic prin diete personalizate în funcție de vârstă, înălțimea, greutatea actuală, posibilele afecțiuni, activitatea fizică și intelectuală.
 • Consiliere nutrițională pentru îmbunătățirea calității vieții, schimbarea stilului de viață.
 • Recomandări de suplimente naturiste, inclusiv ceaiuri din plante medicinale.
 • Diferențierea între alimentele sănătoase și cele ce trebuie evitate.
 • Diete adecvate în afecțiunile cardiovasculare, hepatice, renale, intestinale, diabet, cancer, boli autoimune etc.
 • Sfaturi pentru îmbunătățirea obiceiurilor alimentare.
 • Sprijin și motivare în scopul obținerii greutății dorite.
 • Urmărirea pe termen lung a statusului nutrițional în vederea atingerii obiectivului dorit.
 • Diete pentru colectivități, hoteluri, spitale.
 • Diete personalizate – Suplimentarea nutrițională a sportivilor.
 • Alimentația femeilor gravide, copiilor și bătrânilor. 

În plus, ofer completări extraordinare la tehnicile curente de diagnosticare, cum ar fi iridoscopia – analiza irisuluiinterpretarea viselor simbolice și repetitiveinterpretarea modificărilor fiziologice ale diferitor părți ale corpului ș.a. De asemenea vă pot recomanda exerciții corecte de respirație, tehnici de introspecție, de autoanaliză și modelare a psihicului etc. Sunt membru al Ordinului Practicienilor de Medicină complementară și alternativă.

 

×