Nutriție

Generalități

Prin procesare excesivă și prin adaos de așa zise ingrediente identic naturale, alimentele capătă o formă inertă, fără viață. Putem observa că principalele produse pe care le avem în alimentație conțin o cantitate mare și foarte mare de făină albă, zahăr alb, sare iodată, lapte pasteurizat la temperaturi ultra înalte (UHT = Ultra hight temperature) și uleiuri vegetale emulsionate sau hidrogenate. Toate aceste ingrediente sunt inerte, lipsite nu numai de viață ci și de principii active, enzime, vitamine, iar mineralele capată o formă similară cu cea anorganică, mai exact, sunt foarte greu de asimilat de către organism. Este necesar să înțelegem că trebuie să mâncăm alimente organice, cât mai pline de elemente nutritive și, desigur, cât mai puțin procesate, chiar și termic, pentru a nu distruge principiile vitale. Ar fi ideal dacă două mese pe zi ar conține alimente exclusiv vii.

Ce se va consuma pe durata regimului

În urma unui diagnostic corect stabilit vom întocmi un meniu personalizat pentru 7 zile. De regulă, dar nu întotdeauna, meniul va fi construit după analizarea dentiției pacientului. Astfel, în principiu, o alimentație ideală constă în 85% alimente de origine vegetală și 15% de origine animală. Persoanelor care nu doresc să consume fructe, legume și cereale, din păcate nu le putem oferi nicio soluție alternativă. Din punctul meu de vedere nu există o alternativă sănătoasă.

Pe durata regimului se vor consuma ceaiuri din plante medicinale special preparate de către noi, suplimente alimentare precum alge marine dezhidratate, produse apicole, uleiuri vegetale de înaltă calitate, produse ce conțin o cantitate mare de vitamine etc. De asemenea se vor recomanda câteva exerciții de respirația pentru a curăța plămânii și a pune limfa în mișcare.

Despre consultație

După cele 7 zile este necesar un nou consult unde se vor ajusta eventualele nonconcordanțe alimentare, se vor lămuri unele neînțelegeri ale pacientului și se va întocmi un nou meniu retușat. De asemenea, în cazul tratamentelor cu preparate din plante medicinale se va analiza eficiența efectelor.

Un prim consult poate dura în medie 45 de minute, dar se poate întinde pe o durată mai mare de timp, în fucție de complexitatea afecțiunilor.