Diagnoza prin iridoscopie
Află mai multe informații despre acest tip de diagnoză
Medicina convențională oferă o serie foarte amplă de procedee, aparate sofisticate și analize chimice extraordinare, însă, din păcate, toate acestea sunt scumpe, necesită un timp îndelungat și de cele mai multe ori nu ne sunt disponibile în locurile unde locuim. Un alt minus al lor este că majoritatea oferă informații despre efectele unei cauze și mai puțin despre cauza în sine. Spre exemplu, în urma unei analize serice aflăm că nivelul colesterolului în sânge este crescut, însă nu identificăm deloc motivul pentru care este crescut. Așadar, inclusiv în urma acestor analize diagnosticianul trebuie să-și folosească experiența și cunoștințele pentru a identifica o posibilă cauză.
Tehnici de diagnosticare
În urma analizării acestei situații, am adoptat o tehnică diferită de diagnosticare. Mai întâi încercăm să izolăm afecțiunea prin diferite tehnici clasice de observare cum ar fi: culoarea și trăsăturile fiziologice ale pielii, limbii, ochilor, dinților; un chestionar complex despre calitatea vieții pacientului; simbologia onirică (analiza viselor frecvente), ritm cardiac, condiție psihologică, cât și unele analize comune de sânge. În urma unei concluzii parțiale, vom pătrunde și mai adânc în cauzele bolii. Pentru aceasta, utilizăm o metodă precisă de identificare a organelor slăbite și cu predispoziții spre îmbolnăvire: iridoscopia.
Iridoscopia sau Iridologia
Iridoscopia sau iridologia este o metodă foarte veche de diagnoză, dezvoltată în China antică acum peste 5000 de ani și preluată mai târziu de europeni. Ea se bazează pe interpretarea modificărilor țesutului irisului. Acest țesut prezintă un sistem deosebit de complex de terminații nervoase ale tuturor organelor copului. În plus, el oferă informații deosebite despre condiția psihologică a pacientului. Putem observa aici predispozițiile genetice, istoricul afecțiunilor și cel mai important pentru noi, maladiile curente sau în curs de dezvoltare. Trebuie reținut faptul că procedeul în sine NU este unul pseudoștiințific, ci este unul exact, susținut de cercetări științifice.
O analiză iridoscopică completă presupune fotografierea irisului cu o cameră foto specială și ulterior interpretarea imaginii de către specialist. Interpretarea este o muncă migăloasă care necesită, de regulă, aproximativ o oră. La final, se va întocmi o listă cu suferințele pacientului, cât și cu alte informații importante.