Calculator IMC

Află greutatea ta corporală ideală

Indicele de masă corporală (IMC) (în engleză Body Mass Index sau BMI) este un indicator statistic al masei unei persoane raportată la înălțimea persoanei respective. Prin urmare, este util numai pentru măsurarea unei populații și nu este folosită pentru a pune diagnosticul asupra unei singure persoane. A fost inventat între anii 1830 și 1850 ce către belgianul Adolphe Quetelet în timpul dezvoltării „fizicii sociale”.

Calculator IMC adulți

Calculator IMC
Folosește acest calculator pentru a afla indicele de masă corporală (IMC) la adulți.
Calculator IMC
Înălțime
cm.
Introdu o valoare cuprinsă între 125 și 225.
Greutate
kg.
Introdu o valoare cuprinsă între 10.0 și 500.0 (o zecimală).
Înălțime
ft.
in.
Introdu o valoare cuprinsă între 4.2 și 7.3
Greutate
lb.
st.
Introdu o valoare cuprinsă între 22.0 și 1000.0 (o zecimală)
Calculare IMC

IMC sub 18,5 (subponderal)

Cantitatea grăsimii corporale este foarte mică, fapt care poate conduce la o imunitate scăzută a organismului, la dispariţia menopauzei, în cazul femeilor, la malnutriţie etc. Acest IMC poate indica probleme grave de sănătate, mai ales daca este cauzat de o slăbire extremă într-un interval de timp foarte scurt.

IMC 18,5-24,9 (sănătos)

Riscul pentru sănătate este unul minim. Încercați să vă păstrați în această categorie, iar dacă masa musculară este predominantă atunci se poate urca ușor cu 5% peste valoare.

IMC 25-29,9 (supraponderal)

Riscul pentru sănătate este unul moderat deoarece pot exista depozite de grăsime viscerală (grăsime pe organe), cât și depuneri pe vasele de sânge. De regulă în această categorie se încadrează persoanele care consumă mai multe alimente decât este necesar și care au o activitate fizică minimă. Această categorie o putem numi categoria celor care lucrează la birou. Se recomandă limitarea consumului de alimente doar la mese principale, evitarea gustărilor și mișcarea. La fiecare o oră de stat pe scaun este indicat de luat o pauză de 5-10 minute, în care te vei plimba prin cameră.

IMC 30-34,9 (obez)

Riscul pentru sănătate este unul ridicat. Acesta este un semn de avertisment: schimbă-ți dieta și stilul de viață acum! La această greutate există deja depozite semnificative de grăsime acumulate pe organe și vasele de sânge. Respirația și mișcările sunt îngreunate. În urma arderilor metabolice incomplete (lipsa oxigenului) rezultă multe reziduri toxice pe care organismul nu reușeste să le elimine complet. Riscul de a dezvolta afecțiuni grave crește de cel puțin 2-3 ori (diabet, cancer, gută, hipertensiune arterială, insuficiență enzimatică, atac vascular cerebral ș.a). Se recomandă să se urmeze un regim alimentar natural și sănătos, să se renunțe la stilul de viață actual și să se schimbe activitățile zilnice astfel încât să favorize mișcarea.

IMC peste 35 

Riscul pentru sănătate este unul foarte ridicat. Riscul dezvoltării afecțiunilor descrise la obezitate crește de cel puțin 5 ori. Durata de viață poate fi redusă cu 10 ani. Este necesar să se urmeaze un regim alimentar natural și sănătos, să se renunțe la stilul de viață actual și să se schimbe activitățile zilnice astfel încât să favorizeze mișcarea.

Calculator IMC copii (sub 18 ani)

Calculator IMC
Folosește acest calculator pentru a afla indicele de masă corporală (IMC) la copii.
Selectează sexul
Vârstă
ani.
luni.
Introdu o valoare cuprinsă între 0 și 19 ani.
Înălțime
cm.
Introdu o valoare cuprinsă între 40 și 225.
Greutate
kg.
Introdu o valoare cuprinsă între 10.0 și 250.0 (o zecimală).
Înălțime
ft.
in.
Introdu o valoare cuprinsă între 1.4 și 7.3.
Greutate
lb.
st.
Introdu o valoare cuprinsă între 2.3 și 500.0 (o zecimală)
Calculare IMC

×